Home » Photos » “OZEANIUM” - (Oceanium / aquarium) Stralsund

“OZEANIUM” - (Oceanium / aquarium) Stralsund

“OZEANIUM” -  (Oceanium / aquarium)  Stralsund

“OZEANIUM” - (Oceanium / aquarium) Stralsund

De onderwaterwereld is fascinerend en divers. Tunnelaquaria, een getijdenbekken en Humboldt-pinguïns op het dakterras, vormen een avontuurlijke belevingswereld voor jonge onderzoekers.
Het Duitse zeemuseum ‘OZEANIUM’ met z’n indrukwekkende architectuur werd uitgeroepen tot “Museum van Europa 2010”. En daar is ook alle reden voor: reusachtige zeewateraquaria in het Ozeaneum nemen je mee op een reis door de onderwaterwereld van de noordelijke zeeën – uniek in Europa.
Adembenemend is de tentoonstelling “Riesen der Meere” (“reuzen der zeeën”). In de expositieruimte hangen reproducties van walvissen op ware grootte. Het grootste object van de tentoonstelling is de reproductie van een blauwe vinvis, met een lengte van 26 meter. Bovendien is er een levensechte reproductie van een reuzenmanta en een maanvis te bewonderen.
En dan zijn er nog de Humboldt-pinguïns, die gegarandeerd op je lachspieren werken. Net op tijd voor de tweede verjaardag van het Ozeaneum, in juli 2010, verhuisden ze naar hun nieuwe tehuis op het dakterras van het museum. Door grote ruiten kan je de gevederde zwemmers ook onder water observeren. Door camera’s in de grotten op te hangen, zal het in de toekomst ook mogelijk zijn om de pinguïns tijdens het broeden te observeren.
(bron: Duitsland Magazine)

---------------------------------

Oceanium is a public aquarium in the German historical center of Stralsund. It belongs to the German Oceanographic Museum (Deutsches Meeresmuseum), arguably one of the three largest institutions of its kind in Europe. In May 2010 the Oceanium Stralsund received the European Museum of the Year Award.

(read more)

Photo taken @ Stralsund on 28 April 2013 (© dietmut / Flickr)

Related tags :
 oceanium, museum, 2013, ozeanium, aquarium, dietmut, deutschland, panasonic lumix, mecklenburg voor-pommeren, germany, mecklenburg vorpommern, duitsland, stralsund, april, dmc-fx500
 

Duitsland Photos