Accueil » Photos » Dresden / Duitsland - Germany

Dresden / Duitsland - Germany

Dresden / Duitsland - Germany

Dresden is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen.
De traditionele stad werd het eerst documentair genoemd in 1206. In de Tweede Wereldoorlog, werden delen van de stad vernietigd door geallieerde luchtaanvallen. Tijdens de DDR periode werd het puin verwijderd en het centrum van de stad werd herbouwd in de socialistische stijl. Na de hereniging van Duitsland is het stadbeeld opnieuw gemoderniseerd en in 2005 werd ook de “Frauenkirche” (Onze-Lieve-Vrouwekerk ) opnieuw heropend.
Dresden ook genoemd het Florence aan de Elbe. Dresden voldoet aan alle smaken en leeftijden en is een reis waard, ongeacht of in de zomer of in de winter. In de “Altstadt” (historische binnenstad) presenteren zich indrukwekkende gebouwen in barokke stijl.
Wikipedia Dresden: nl.wikipedia.org/wiki/Dresden

----------------------
Dresden is the capital city of the free State of Saxony in Germany.
The traditional city was first documentary mentioned in 1206. In the second world war, parts of the city destroyed by allied air raids. During the GDR period, the debris removed and the city centre was rebuilt in the Socialist style. After the reunification of Germany is the town image again modernized and in 2005 was also the "Frauenkirche" (Church of our Lady) again reopened.
Dresden also called as Florence of the Elbe. Dresden meets all tastes and ages and is worth a visit, whether in summer or in winter. The "Altstadt" (historic centre) present themselves impressive buildings in Baroque style.
Wikipedia Dresden: en.wikipedia.org/wiki/Dresden

(plus d'infos...)

Photo prise @ Dresden le 8 juillet 2014 (© dietmut / Flickr)

Voir aussi :
 dresden, saksen, duitsland, germany, saxony, dietmut, 2014, juli/july, panasonic lumix, dmc-fx500
 

Photos Duitsland